ПРОТЕСТ: Заради системното несправяне на кмета и столичната администрация с важните проблеми

Гражданската организация „Спаси София“ съобщиха, че организират протест под прозорците на Столичната община.

Поводът за него е системното несправяне на кмета Фандъкова и столичната администрация с важните за софиянци проблеми.

Организаторите посочиха, че са фокусирали недоволството си върху 5 основни теми: некачествените ремонти, замърсяването на въздуха, провалите в областта на градския и велотранспорта, презастрояването и заличаването на архитектурното наследство.

„Проблемите на града ни нямат партиен цвят и засягат всички ни. Управниците на София трябва да се вслушат в проблемите ни и да защитават правото на софиянци да живеят в здравословен, удобен и приятен град“, пишат от „Спаси София“.

От своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова заяви по повод коментирания булевард Дондуков:

„Моля да не се спекулира с този тежък обект. Срокът е до 1 декември. Има още работа по тротоарите и велоалеята. Пуснахме движението, както бяхме обещали. Ако има некачествени дейности или закъснение, ще има сериозни санкции. Никоя фирма не е покровителствана. Най-несправедливото е точно аз – кметът, налагал огромни глоби и прекратявал договори за лошо изпълнение, да бъда обвинявана“, отсече тя и не пожела да коментира ироничното преименуване на булеварда от столичани на… „Фандъков“.

„#ДанчеСлез – Протест за цялостно творчество“ ще се проведе в неделя, от 13:00 часа.

Планираното шествие ще тръгне от Министерскиь съвет, по бул. „Дондуков“, ул. „Г. С. Раковски“ с крайна точка – сградата на Столичната община.

Източник: BNews.bg