Протестиращи майки: Не приемаме извинения от Валери Симеонов, искаме му оставката

Защо трябва да се тълкуват думите на вицепремиера Валери Симеонов за майките на деца с увреждания? Те са еднозначни и са цинични.

Това заявиха в предаването „Тази сутрин” Весела Одажиева и Димитрина Русева, които са майки на деца с увреждания.

Ние не искаме едни пари, а искаме достъпна среда за хората с увреждания по принцип. Изобщо не става въпрос само за нашите деца. Исканията ни не са напълно изпълнени. Законите не са приети, те са минали само през МС. Имаме съмнение, че могат да бъдат променяни в наш ущърб, обясни Весела Одажиева.

Нямаме политически цели, както ни набедиха. Не искаме да бутаме правителството, не е в наш интерес, заяви Димитрина Русева.

Искаме оставката на Валери Симеонов. Не е поносимо за нас и обществото такъв човек да представлява България и да има такива изказвания. Едно извинение от негова страна няма да промени нещата. Искаме да понесе отговорност и да си подаде оставката, категорични са двете майки.

Димитрина Русева обясни, че нейното дете, което вече е пълнолетно, получава 138 лв. социална пенсия. Само една процедура струва 30 лв. и отпуснатите от държавата пари са крайно недостатъчни.

Днес от 12:30 ч. започва протест пред Министерския съвет в София с настояване Симеонов да подаде оставка. Същото искане имат и във Варна, Враца, Силистра, Пловдив, Стара Загора, Разград и Пазарджик.

Източник: Фрог нюз