Протестиращите блокираха и Орлов мост

Протест в центъра на София. Хотелиери и ресторантьори организираха демонстрация с искане за намаляване на ДДС.

Първоначално те се събраха пред Народното събрание, въпреки постигнатото снощи споразумение с Министерството на финансите, съобщава „Нова телевизия“.

Малко след началото на демонстрацията протестиращите се преместиха пред сградата на Министерския съвет, а по-късно блокираха възловото кръстовище на Орлов мост.

Според споразумението Наредбата за въвеждане на софтуерите за управление на продажбите се отлага с 6 месеца. Въпреки това пред Народното събрание протест все пак има. Хотелиери и ресторантьори искат намаляване на ДДС-то. След срещата Владислав Горанов каза, че при отлагането на Наредбата, която притеснява бранша, първите три месеца ще бъдат използвани за съвместна работа с експертите на съответните организации и НАП. Това се прави с цел да се постигнат изясняваният неяснотите, за които претендира бизнеса.

Министърът на финансите обеща, че в следващите седмици ще бъдат проведени и срещи по отношение на режима за запечатване на търговските обекти.

Протестът на хотелиерите беше подкрепен от „Възраждане“, „Изправи се.БГ“ и БСП.

„Днес парламентарната група на „БСП за България“ се включи в протеста с искане за оставка на вредното правителство на Бойко Борисов”, написа Корнелия Нинова във Facebook.

„Истинският вот на недоверие се състоя извън парламента. Исканията на хората са справедливи. Ние ги подкрепяме. Нека всички недоволни да се обединим и продължим. Промяната е възможна. Тя е в нашите ръце”, пише още соцлидерката.

Източник: Petel.bg

Допълнение: Според медиите протестиращите са около 3000 души, но във Фейсбук се оплакват, че реално са около 10 000 души, като протестът се разраства.