Протестиращите срещу Валери Симеонов: Не сме го обиждали, нито сме споменавали майка му

Протестиращите от инициативата „Системата ни УБИВА“разпространиха отворено писмо в отговор на участието на Валери Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей България“.

Ето какво позиция заявяват те:

Категорично заявяваме, че никога не сме имали каквато и да било среща с г-н Симеонов. Нито по време на миналогодишните ни протести за оставката му като зам. министър-председател, породени от речта му на омразата срещу нас и децата ни, нито и при сегашните протести. Никога не сме отправяли обиди и никога не сме коментирали майката на г-н Симеонов, нито някой друг негов роднина. Думите на г-н Симеонов „Неприятното е, че при последната среща с тях срещу мен имаше крясъци „убиец“. За съжаление слушах и репликите на ораторите, които се изказваха и по отношение на моята майка… Така или иначе, както и да е…“ , са лъжа.

Внушението, което се опитва да направи г-н Симеонов, че благодарение на него са приети и гласувани и трите закона за хората с увреждания е меко казано нелепо. Припомняме, че два от законите (ЗЛП и ЗХУ) бяха приети с пълно мнозинство от всички парламентарно представени групи, като след гласуването им народните представители аплодираха протестиращите майки на деца с увреждания.

Нелеп и безпочвен е опита на г-н Симеонов да определи протеста ни като обслужващ нечии политически интереси, докато той се представя като отговорен политик, който извършва саможертва, съгласявайки се с нежелание да стане зам. председател на НС, защото по неговите думи този пост, както и поста на зам. министър –председател няма да му донесе „нищо повече, освен допълнително напрежение, натоварване и отговорност“.

Накрая, оценявайки готовността на г-н зам. председателя на Народното събрания Валери Симеонов, да се срещне с нас по всяко време и на всяко място, го каним да заповяда на днешния ни протест, който ще се проведе от 18:30 пред Народното събрание. Ще му дадем и възможност публично да осветли всички добри дела, които е направил за хората с увреждания, но не са станали публично известни.

Източник: Petel.bg