Протестите в Асеновград продължават втори ден. В града пристигат българи от цялата страна

За втора поредна вечер гражданите на Асеновград излязоха на протест.

За втора поредна вечер те срещнаха подкрепата на българи от цялата страна, които пристигат в града, за да се включат в протеста срещу циганските своеволия.

Недоволството е породено от желанието за справедливост наказание за групата цигани нападнали децата и родителите от местния клуб по гребане. До момента по случая са задържани 9 души.

Междувременно днес в Асеновград се взеха спешни мерки, целящи да тушират напрежението в града след мелетата между гребци и цигани. Града е под засилено полицейско присъствие. Редови полицаи, жандармерия и специални части следят за безопасността и мирното протичане на протеста.

Днес, въпреки обещанията от страна на общината за вземане на спешни мерки за борба със своеволията на циганите, протестиращите отново са по улиците на Асеновград с развяват български знамена, огласящи града с патриотични песни и скандиращи лозунгите:

„Няма да забравим, няма да простим” и „Българи, юнаци“

Гражданите на България искат справедливост, искат да живеят нормално и спокойно, омръзна им да търпят циганската безнаказаност, политическа безотговорност и полицейско безсилие.

Протестиращите заявиха готовността си да са на улицата всеки ден, а в неделя се подготвят огромен протест, на който се очаква хора от цялата страна да подкрепят борбата на асеновградчани, защото това е борбата на всички нормални хора в България.

Източник: IBTNews.bg