Протестът на 11-ти обяви преходното правителство – начело е нова Райна Княгиня

Нароченият за „таен“ протест за сваляне на правителството, въпреки че сума ти хора са вече с лицата си там, а въпросът се върти като фъртуна из социалните медии, та нароченият за „таен“ протест реши да обяви състава на бъдещото преходно правителство, което ще поеме България, след изгонването на политическата олигархия на 11 септември.

И тъй като да си „таен“ се оказа много популярно от рекламна гледна точка, ето как бяха представени част от министрите:

Министър-председател ще е жена много популярна с родолюбивите си каузи през последните години, активна в социалните мрежи.

Земеделският министър ще е от Сливен.

Министър на транспорта ще е човек, който има пълното доверие на хората в системата.

Регионалното и Еврофондовете ги поема експерт от свързан директно с Брюксел.

Министър на правосъдието ще бъде млад адвокат българин пребиваващ в Лондон от 10 години.

Външната политика ще бъде поета от българин владеещ 6 езика, работещ във френска фирма в свързана с изследването на геополитическата ситуация по целият свят.

Министър на екологията ще е човек, който е женен за българка.

Министър на културата ще бъде историк познат с изследването на тракийските корени на българите…

Министър на спорта пак ще бъде номинирана жена, позната в целият свят с несломимият си дух…

Останалите министри и конкретни имена, ще има или в следващите дни, или направо при президента на 11-ти. Тогава следва да се подпише указа за разгонване на цялата политическа пасмина и връщане на властта пряко в ръцете на народа, както е съгласно чл.2 от Конституцията. Припомняме, тази разпоредба:

„(2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.“

Към настоящия момент, „непосредственото осъществяване“ на власт е отнето от народа и властта е обсебена от политиците (чрез „органите“). Те не зачитат дори директен народен вот на няколко референдума. Нито едно решение на последните 3 референдума не е изпълнено. Да припомним, че народът реши да се строи АЕЦ „Белене“, но политиците го отмениха. После народът реши да се въведе електронно гласуване, и отново политиците го отмениха. Накрая народът реши да има мажоритарни избори, и да се намалят партийните субсидии. И отново политиците го отмениха.

Т.е. фактически Конституцията е суспендирана от политическата олигархия, което дава право на народа да оспори легитимността на действащата власт. Тази държавотворна философия произтича още от Джон Лок и Томас Джеферсън, според които:

„…у народа все още остава върховната власт да отмени или измени законодателството, когато реши, че даден законодателен акт влиза в противоречие с доверието, оказано на законодателите“

Лок дори отстоява решително правото на революция, докато други мислители са просто за директно упражняване на властта от суверена.

Според протеста, като се отнеме властта от политическата олигархия, и се върне пряко на народа, ще се възстанови действието на Конституцията, която в момента фактически е бламирана от властниците.

Пряко от народа произтичащо, новото правителство ще постави страната на съвсем нова основа и ще има доста тежки дни за всички, които се гавриха с него 27 години.

Тук е добре да припомним, че протестът обещава също „италиански прокурори“ за борба с мафията, които да се заемат с разследване на политици, олигарси и всякаква подобна измет.

Припомняме, че за да стане всичко това, протестът е на 11 септември 2017 г., от 17 ч. пред Народното събрание…

Източник: ГН