Пукна се „саниран” за 3 млн. преди година блок, открит от Лили

Кумгейсткото „саниране” – само родата на депутата Делян Добрев в Хосково захлеби 102 млн. от него, се пропука в Пазарджик.

Там по логиката Батко и братко пък санира братът на известния прокурор Роман Василев.

Първият топлоизолиран за сметка на данъкоплатеца блок там отново е в ремонт заради некачествено изпълнение. А са потрошени 3 млн.лв.наши пари, колкото биха стигнали за построяването на поне 3 такива блока. През септември м.г. тогавашният регионален министър Лиляна Павлова, областният управител Гинче Караминова, любимка на 19’ като народен лечител, читалищен деятел, а то и сметоводител, и кметът Тодор Попов откриха тържествено жилищната сграда на ул. Пловдивска 27-29.

Година по-късно обаче обитателите вече са направили рекламация на свършената работа, след като забелязали че мазилката на много места е пропукана, част от изолационните плоскости се отлепват. От няколко дни край блока отново са издигнати строителни скелета, а майстори поправят напуканата фасада. Засегнати от казуса са близо 170 семейства. Още по време на ремонта, граждани сигнализираха, че фирма Строймонтаж работи некачествено, с икономии от дебелината на стиропора, от дюбели, от материала за залепването им към панелите, пише Епицентър.

След оплакванията фирмата инвестира и в подобрения, които не влизаха в задълженията й по договор – живеещите в блока получиха огнеупорни врати към мазетата, нови табла за електромери, освежаване на стълбищни площадки и др. Проблемите в блока обаче започнали с течове от покрива, които били отстранени по спешност. Сегашният ремонт на фасадата ще бъде за сметка на изпълнителите, тъй като обектът все още е в гаранция.

При откриването Караминова се похвали, че санирането е приключило само за 4 месеца, а Павлова изтъкна, че по ОП Региони в растеж за проекти на община Пазарджик чрез министерството ще бъдат отпуснати 26 милиона лева. Близо 3 млн. лв. бяха инвестирани в блока за външна изолация, нова дограма, и хидроизолация на покрива и обновяване на общите части. Оценката, строителен надзор и инвестиционен контрол са на софийското ДЗЗД РТ Корект.

Изпълнител на строителните дейности е фирма Строймонтаж ЕООД, твърди се обаче, че тя е наела няколко дружества за подизпълнители. Управител на дружеството е Камен Василев, брат на бившия зам.-градски прокурор на София Роман Василев, който стана известен с репликата си при задържането на ексминистъра Николай Цонев: „ти си абсолютен престъпник“.

Източник: 19min.bg