Пълен цирк! Разследващите казаха, че затворникът Пелов бил в близост до населено място, където има ксерокс

Избягалият затворник Владимир Пелов изпрати писмо.

То е изпратено на 7 май и е адресирано до омбудсмана и президента, с копие до две телевизии.

То е с марка, с изглед от Каварна и клеймо от 12 май от пощенската служба в столичния квартал „Красно село“. Посочен е и домашният адрес на подателя – Ботевград, ул. „Ал Батенберг“ 21.

На всеки от четирите ръкописни написани листа Пелов се е разписал саморъчно.

Екземпляр е иззет от МВР за експертиза на почерка. Първоначалните данни показват, че самият Пелов е авторът, пише „Телеграф“.

Какво разкри Цачева за писмото на избягалия пандизчия Пелов Разследващи предполага, че рецидивистът все още се укрива на територията на страната, заедно с другия беглец Радослав Колев. Двамата използват един ятак, който ги снабдява с храна, дрехи и други необходими продукти. Според криминалистите, вероятно Пелов е предал на ятака си писмото до институциите. На помагача са били необходими 65 дни, за да му направи копие и да го пусне в 4 екземпляра -0 ако се вярва на датите в клеймото – 7 и 12 май.

Екземплярите до телевизиите са ксерокопирани и само в края им има подпис на Пелов за вярност с оригинала. Това подсказва, че рецидивистът е някъде в близост до населено място, където има ксерокс, смятат разследващи. Срамота – двама министри нищят писмото на убиеца Пелов! Не експертиза, а арест! Те допускат, че може би ятакът е ходи да ги преснима, а след това му ги е занесъл да ги разпише и това също е забавило изпращането с няколко дни.

Източник: БЛИЦ