Путин непоклатим към Байдън: САЩ ще трябва да се съобразяват с Русия

Владимир Путин спира договор за ядрено оръжие

“Какво бих му отговорил?

Бих му казал: бъди здрав! Пожелавам му много здраве! Казвам това без ирония, без шега“.

Така руският президент Владимир Путин коментира думите на американския си колега Джо Байдън, който вчера в интервю за ABC нарече държавният глава на Русия: “убиец”.

Путин коментира думите на Байдън на онлайн среща с ”представители на обществеността” на Крим и Севастопол по повод 7-ата годишнина от анексирането на Крим от Русия.

“САЩ ще трябва да се съобразяват с Русия”, заяви още руският президент.

След това си припомни поговорка от детството му: “Спомням си, в детството ми на улицата, когато спорихме, казвахме така: “Кой каквото казва, за себе си го казва (Кто как обзывается – тот так и называется)”. Според Путин, “това не е случайно, това е детска поговорка и смешка, но смисълът ѝ много много дълбок психологически“. „Ние винаги виждаме в другия човек свои собствени качества и си мислим, че той е същия като нас и изхождайки от това, оценяваме неговите действия и въобще правим оценки”, заключи Путин цитиран от ТАСС.

Движението Black Lives Matter (BLM, „Животът на чернокожите има значение“) възникна заради геноцида, който е съпътствал цялата история на САЩ, заяви Путин на същата среща.

„Усвояването от европейци на американския континент е било свързано с изтребване на местното население, с геноцид над индианските племена. После настанал много твърд, голям, тежък период на робство, много жестоко робовладелство“. По думите на руския държавен глава „всичко това до днес съпровожда живота в Съединените щати. Иначе откъде би се взело движението Black Lives Matter? До днес афроамериканците се сблъскват с несправедливост“, отбеляза Путин.

Източник: OFFNews