Путин: Никой никога не е в състояние да забрани или премахне нашата уникална цивилизация и най-богата култура

Всяко отслабване на суверенитета представлява екзистенциална заплаха за съществуването на Русия.

Това заяви президентът на страната Владимир Путин на концерт по повод 1160-тата годишнина от зараждането на руската държавност, предава „РИА Новости“.

„В продължение на 1160 години ние твърдо научихме, че за Русия е смъртоносно опасно дори временно да отслаби своя суверенитет, да изостави националните си интереси. В такива периоди под заплаха се оказваше самото съществуване на Русия, повече няма да дочакат подобни грешки от нас. Ние няма да се поддадем на изнудване и сплашване“, заяви Путин.

Той подчерта, че въпреки „бруталните нашествия на враговете, разпокъсаността и трагедията на гражданските борби, които се случиха в руската история, мрачните периоди винаги са преминавали в етапи на възраждане“.

„Героичните поколения на нашия народ преодоляха трудности и лишения, преодоляха всички изпитания, твориха, възвеличаваха величието на нашето Отечество и покриха със слава имената си. Никой никога не е в състояние да забрани или премахне нашата уникална цивилизация и най-богата култура“, заяви той, цитиран от агенция „Фокус“.

Източник: Dnes.bg