Путин: Положението ни е доста задоволително. Ще го кажа меко – ако не направо добро

Владимир Путин спира договор за ядрено оръжие

Руският президент Владимир Путин определи ситуацията в руската икономика като стабилна в интервю за телевизионния канал „Россия-1“ за предаването „Москва. Кремъл. Путин“.

Той заяви, че постигнатите показатели са се оказали по-добри не само от прогнозите на противниците на Русия, но и от очакванията на ръководството на страната.

„Ситуацията в икономиката е стабилна, освен това е много по-добра от това, което прогнозираха не само нашите опоненти, но дори и ние. Положението ни е не само стабилно, но и доста задоволително. Ще го кажа меко – ако не направо добро“, каза Путин.

Той отбеляза, че един от основните макроикономически показатели на Русия – безработицата – е на исторически ниско ниво, информира БГНЕС.

„Инфлацията е по-ниска от очакваното и има низходяща тенденция. До края на първото тримесечие на тази година тя може да достигне близо 5% вместо сегашните 11,9%. А това е много важен показател за осигуряване на достоен стандарт на живот на хората и на реалните им доходи“, каза Путин.

Президентът на Русия определи като положителна „динамиката на специалната военна операция“ в Украйна и каза, че всичко се развива според плана на Министерството на отбраната и на Генералния щаб.

Източник: Bulgaria ON AIR