Путин: Президентите на САЩ се сменят, политиката – НЕ!

Президентът на Русия Владимир Путин смята, че политиката на САЩ остава една и съща, без значение от това кой е на власт във Вашингтон

Това той заяви в интервю за Оливър Стоун, цитирано от ТАСС

„Това, което е любопитно: президентът на вашата страна се сменя, а политиката не“, заяви Путин.

Руският лидер също отбеляза, че Русия и САЩ са изправени пред общи заплахи, но не трябва да се забравя и възможността за по-нататъшно ядрено разоръжаване. Въпреки влошаването на двустранните отношения между страните, в миналото многократно са ги свързвали и съюзнически отношения, добави той.

„Ние подкрепихме Съединените щати в борбата им за независимост. Бяхме съюзници в Първата и Втората световна война. Сега за нас има обща заплаха, свързана с международния тероризъм, с бедността по целия свят, влошаването на околната среда, което на практика застрашава цялото човечество“, заяви руският президент.

„В края на краищата, ние натрупахме толкова много ядрени оръжия, че това се превърна в заплаха за целия свят. Ще направим добре, ако помислим над това. Имаме над какво да работим“, отбеляза Путин.

Фрагментът е от филма „Интервю с Путин“ (The Putin Interviews) на американския режисьор Оливър Стоун, който предстои да бъде излъчен по канал „Шоутайм“ (Showtime) в четири серии между 12 и 15 юни.

Източник: Руски дневник