Путин: Русия е способна да нанесе необратим удар върху всеки един противник

Русия непрекъснато и успешно усъвършенства въоръжението на Военноморския си флот и е в състояние да открие всякакъв противник и, ако се наложи, да му нанесе необратим удар.

Това заяви президентът на Руската федерация Владимир Путин преди началото на главния военноморски парад на страната, предаде ТАСС.

,,Русия в най-кратки срокове зае достойното си място сред водещите морски държави, измина огромен път на развитие от скромния ботик (малък ветроходен и гребен кораб) на Петър Велики до мощни океански кораби и ракетни атомни подводни крайцери. Тя придоби ефективна морска авиация с далечен и малък обсег, надеждни комплекси за брегова охрана, най-нови хиперзвукови прецизни системи на въоръжение, които нямат свой аналог в света и които ние усъвършенстваме постоянно и успешно“, похвали се руският държавен глава.

Путин подчерта, че на днешния ден руският военноморски флот има всичко необходимо, за да гарантира защита на родината и националните интереси.

В състояние сме да открием всякакъв – подводен, на вода, въздушен, противник и, ако се наложи, да му нанесем необратим удар, изтъкна руският лидер, цитиран от БТА и Новини.бг.

Източник: Епицентър.бг