Путин: Русия няма да се съобразява с правилата на Запада

Западът се опитва да наложи свои правила на всички, но Руската федерация няма да ги следва.

Това заяви президентът на Русия Владимир Путин на среща със Съвета на законодателите в петък.

„Нашите партньори или вече, може да се каже, бивши партньори в някои страни маниакално разрушават правната рамка и каналите за диалог, опитвайки се да наложат на всички своите виждания и така наречените правила“, каза държавният глава.

„Кой ги е написал, тези правила? Те ги пишат някъде там под одеялото и самите те правят нещо с това под одеялото. Но ние няма да лазим там, при тях под завивките. Но и няма да следваме техните правила“, обобщи Путин.

В средата на януари представителят на Китай в ООН Джан Джун, говорейки на заседание на Съвета за сигурност на световната организация , каза , че западният световен ред е потопил света в хаос и също е причинил огромни проблеми.

„Искаме да попитаме какви норми се разбират под този „основан на правила ред“. Кой разработва тези норми, как тези правила са свързани с международния ред? Все още чакаме недвусмислен и ясен отговор. В действителност виждаме, че така нареченият основан на правила подход, използван от някои страни, хвърли света в хаос и причини огромно множество проблеми“, каза Джун.

Преди това китайските власти вече обявиха разрушителното влияние на Съединените щати. Говорителят на китайското министерство на отбраната У Чиан остро разкритикува политиката на НАТО и предупреди членовете на алианса за реакцията на Китай, ако последният се опита да дестабилизира ситуацията в Азиатско-тихоокеанския регион.

Превод: ЕС

Източник: Поглед.инфо