Путин: Само една враждебна стъпка от Запада и ще отговорим твърдо

Руският президент Владимир Путин предупреди този вторник, че Москва ще действа твърдо и решително, ако Западът предприеме дори една враждебна стъпка спрямо Руската федерация.

Изявлението на държавния глава бе по време на срещата му с руския министър на отбраната и бе предадено на живо по телевизията.

,,Ние не искаме никакви специални условия. Русия просто се застъпва за засигурността в цялото евразийско пространство“, подчерта Путин.

Държавният глава бе категоричен, че Москва ще отвърне с „военно-технически средства“ в случаите, когато прецени, че Западът започва да следва „агресивна линия на поведение“ спрямо Кремъл, информира 20minutos.

Путин напомни, че Русия е в пълното си право да действа, ако сметне, че има фактори, които застрашават нейните сигурност и суверенитет. Той също изрази огромната си тревога от струпването на войски на САЩ и НАТО в близост до границите ѝ, в т.ч. и провеждането на военни обучения, които не са били предварително обявени.

Да, притеснява ни разположението на противовъздушни системи в Румъния и скоро в Полша, за които се твърди, че ще бъдат оборудвани с ракети „Томахоук“, изрази притесненията си стопанинът на Кремъл.

Източник: Novini.bg