Путин се срещна с ген. Решетников и му благодари за добре свършената работа

Президентът на Русия Владимир Путин днес (31 януари) се срещна с новия ръководител на Руския институт за стратегически изследвания (РИСИ) Михаил Фрадков (бивш шеф на външното разузнаване и министър-председател на РФ) и неговия предшественик ген. Леонид Решетников в Кремъл, предаде Първи канал.

„Леонид Петрович, на първо място, искам да ви благодаря за работата, която свършихте като ръководство на Руския институт за стратегически изследвания. Много се направи за седем години и аз много се надявам, че Фрадков ще продължи и не само ще оглави колектива, който е създаден и функционира ефективно, но и ще направи всичко възможно (Мисля, че ще успеем, предвид предишния си опит), да организира работата така, че това да има добра подкрепа за президентската администрация и правителството, и за съответните отдели, които, разбира се, се интересуват от получаване на своевременна, обективна, открита информация и анализи“, каза президентът в началото на разговора.

„Леонид Петрович оставя добър колектив с добро име, имидж и практики. Ние сме готови да работим и да отговорим на целите, които ще ни поставите“, каза ръководителят на РИСИ Михаил Фрадков.

„През всички тези почти осем години ние работихме по осъществяването и реализацията на вашата линия във външната политика. Това беше нашият крайъгълен камък – линията на Русия, линията на нашия президент“, каза Леонид Решетников, директор на Руския институт за стратегически изследвания от 2009 г. до 4 януари 2017 година.

Кой е Михаил Фрадков

Михаил Ефремович Фрадков е роден на 1 септември 1950 г. в село Курумоч, Красноярски район, Куйбшевска област.

Бил е директор на Службата за външно разузнаване (2007—2016 г.).
Постоянен член на Съвета за сигурност на Руската федерация (24 април 2004 — 5 октомври 2016 г.).
Министър-председател на Руската федерация (5 март 2004 до 12 септември 2007 г.).
От 4 януари 2017 г. е ръководител на Руския институт за стратегически изследвания.

Източник: Руски дневник