Путин: Западните елити изпаднаха в паника, когато Русия се намеси с нова визия за бъдещето на света

Президентът на Русия Владимир Путин заяви в сряда, че Западът не е в състояние да предложи свой модел на света, поради което той (Путин, б.р.) ще се заеме със създаването на нов световен ред, който ще бъде „по-справедлив“.

„Западът не може да предложи на света своя модел на бъдещето (…)

Както на местно, така и на глобално ниво се полагат основите и принципите на един хармоничен и по-справедлив световен ред, социално ориентиран и сигурен, алтернативен на съществуващия“, обясни руският държавен глава по време на форум в Москва.

Според Путин този нов световен ред ще дойде, за да замести еднополюсовия свят, който по своята същност забавя развитието на цивилизацията. Той допълни, че световните западни елити „са изпаднали в паника“, защото са се намесили други претенденти с визия за бъдещето на света.

Колкото и да се опитват западните и т.нар. наднационални елити да запазят съществуващия ред на нещата, наближава нова ера, нов етап в световната история. Затова само истински суверенните държави могат да гарантират висока динамика на растеж, подчерта още президентът на Русия, цитиран от 20minutos.

Източник: Novini.bg

*Заглавието е на Bultimes.bg