Путин: Западните политици не се интересуват от влошаването на качеството на живот на обикновените хора

Западът изхвърлил на боклука принципите на СТО.

Москва обаче няма да прави бизнес в свой ущърб.

Русия винаги ще бъде надежден и отговорен доставчик – това заяви днес руският президент Владимир Путин на правителствено съвещание, посветено на металургичния отрасъл, предаде ТАСС.

Русия ще бъде отговорен износител на металургична продукция, независимо от политическите проблеми, подчерта Путин. И допълни: “За тези, които са настроени за изгодно, предсказуемо бизнес сътрудничество, ние също ще бъдем надеждни партньори. Но няма да работим в собствен ущърб с тези, които проявяват към нас неприятелско отношение”.

Руските металурзи продължават да се сблъскват на външните пазари с ограничения, които представляват “откровени прояви на недобросъвестна конкуренция”, посочи Путин. И обясни, че това са опити на Запада за сдържане на руския бизнес в качеството му на един от лидерите в световната металургия и да преразпредели пазарите в своя полза.

Санкциите не отразяват реалността в световната политика и икономика, а са приети “в изгода на политически интереси”, каза още руският президент. И отбеляза, че когато е въвеждал санкциите Западът не си е направил сметка “дори за очевидни, разбираеми последствия”, включително поскъпването на строителните материали и повишаването на световната инфлация.

“Западните политици не се интересуват дори от влошаването на качеството на живот на обикновените хора, на първо място в Европа, а да не говорим за такива неща като спазването на принципите на Световната търговска организация (СТО) – те просто бяха изхвърлени на боклука”, обясни Путин.

Източник: „Труд“