Путриотите забравиха за пенсиите, точат лиги за нов кабинет с Реформаторите

Патриотите твърдо подкрепят Реформаторите за съставянето на кабинет, стана ясно след консултации помежду им в парламента, продължили около час. Дори навили известни отстъпки от вдигането на минималната пенсия на 300 лв.

По думите на Валери Симеонов на страната не й трябвал нито първи служебен, нито втори служебен кабинет. Поставили са си условията пред Реформаторите, като, например пенсиите, на чието вдигане на 300 лв. държат.

По информация на Канал 3 обаче Реформаторите не приемат този драстичен скок безусловно.

И от своя страна поставили условия – вдигане на пенсии, само ако преди това бъде реформирана системата и бъдат запушени дупките, а не да се взимат пари от други пера в бюджета, разказаха участници в срещата.

От РБ подчертали, че първо трябва да се запушат пробойните в пенсионната система – да се направи преглед на инвалидните пенсии и да се реши въпросът с пенсионирането на военните, а именно да се намаливъзрастта и да не се пенсионират толкова рано. РБ добавили още „белите якички в МВР“ да не се пенсионират с привилегиите на униформените на улицата Едва при тези условия са склонни на увеличение на парите за пенсионерите, предупредили те ПФ.

Патриотите се съгласили при този вариант и си стиснали ръцете.

За разлика от оптимизма на Валери Симеонов, демонстриран пред медиите,реформаторът Петър Московсе изказа по-скоро скептично. Той натърти, че не вижда друг формат, ако бъде съставен кабинет, освен в рамките на сега съществуващото мнозинство. Реформаторите евентуално ще разговарят пак с ГЕРБ, след като получат мандата в понеделник./Канал3