Работата по стратегията за детето ще продължи след евроизборите

След края на месец май ще продължим работа в посока преработка на Националната стратегия за детето.

Това каза пред журналисти в Министерския съвет министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, цитиран от агенция „Фокус“.

Той допълни, че проектът за стратегията във вида, предложен за обществено обсъждане в началото от годината, е спрян. „Това е разпореждането и на министър-председателя и то е изпълнено“, припомни Бисер Петков.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов се възмути, че се организират протести срещу една несъществуваща стратегия, като постоянно се изричат лъжи.

„На социалния министър Бисер Петков възлагам сутрин, като стане, обед и вечер да прави брифинг и да казва, че такава стратегия няма“, каза още Борисов.

Самият Петков пояснява, че съществуването на актуална Национална стратегия за детето се изисква от Закона за закрила на детето. Той изрази надежда, че след края на май обстановката ще бъде по-нормална и ще може да се води диалог, така че предложеният проект да бъде преработен.

Според него в момента лозунгите са повече от предложенията. Според Бисер Петков в публичното пространство има доста спекулации и фалшиви новини, свързани с текстовете на стратегията. „Подчертавам, че протестите, които продължават да се генерират в социалните мрежи срещу тази стратегия, нямат основания“, добави той.

Източник: Дневник