Работодателите обърнаха палачинката, вече работниците не са търтеи, а ценен капитал

Най-ценният капитал за всеки работодател са хората. За нас е много важно правилното мотивиране. Политиката по доходите препятства това, тя е вредна.

Това каза в предаването „Тази сутрин“ по БТВ Васил Велев, председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

„Нито едно предприятие не може да просъществува без човешкия капитал. Без хората машините са купчина желязо“, подчерта той.

По отношение на скандала, възникнал, след като на пресконференция на работодателски организации се чу, че работниците са търтеи, Велев заяви:

„Политиките по доходите награждават мързеливите и наказват работливите. Важно е политиките да се провеждат така, че да водят до повишаване на квалификацията, ефективността и производителността на труда“, подчерта той.

„Сега ние обсъждаме един скандал, а не защо тези политики са вредни. Те не искат да вникнат това, което им представяме. Поискаха скандал и си го получиха. Добрата новина е, че тонът беше смекчен. Искаме да се премахнат минималния осигурителен доход, както и класовете“, каза още Велев.

Източник: Епицентър.бг