Работодателите: С 460 лв. минимална заплата се насърчава готованството

Въпреки, че сме на последно място в ЕС като минимална работна заплата.

Работодателите са твърдо против предложената минимална заплата от 460 лв. на месец, която бе обсъждана на днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество в МС, съобщава Канал 3

„Този подход го приемаме като сбъркана политика по доходите, която води до там, че се стимулира готованството, ниската квалификация, нежеланието да се образоваш и работиш. Това е подход, който гони в чужбина квалифицираните работници. Получаваме много над средноевропейското при ниската квалификация“, смята Васил Велев, председател на АИКБ.

Работодателите са твърдо против предложената минимална заплата от 460 лв. на месец, която бе обсъждана на днешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество в МС. „Този подход го приемаме като сбъркана политика по доходите, която води до там, че се стимулира готованството, ниската квалификация, нежеланието да се образоваш и работиш. Това е подход, който гони в чужбина квалифицираните работници. Получаваме много над средноевропейското при ниската квалификация“, смята Васил Велев, председател на АИКБ.

Любен Томев от КНСБ подчерта, че синдикатът подкрепя решението на правителството за размера на минималната заплата на 460 лв. „На последно място сме в ЕС като минимална работна заплата. Последователна политика в това отношение ще доведе до преодоляване на съществените неравенства, които се задълбочават с всяка година“, изтъкна Томев.

Източник: Канал 3

От социалната мрежа:

Евтините роби са на свършване скапани работодателчета. Внесете си евтина работна ръка от Бангладеш … А като нищо не произвеждаме, от къде ви е продукцията, печалбите и парите ?

Западният бизнес не се оплаква от нашите работници,а само бг бизнесът се оплаква,въпреки,че не дава нищо,ама буквално нищо на робите си!!!! Само реват и искат всичко да прибират!!!! От тук бягат всички и никой не иска да идва! Бг бизнесът искаше да внася украинци и молдовци,ама се оказа,че те не били глупави и искали 2500 лв заплата,осигурена безплатна квартира и храна,та се оказа,че бг робовладелецът трябва да се бръкне по дълбоко от всякога за да даде на чужденците,за да им работят… И сега вият на умряло,че и маймуните в Африка не искат да работят за скапаните им подаяния…