Радан Кънев готов да работи с Делян Пеевски по теми от национален интерес

Бъдещият евродепутат на „Демократична България“ Радан Кънев е готов да работи по теми от национален интерес с втория от листата на ДПС Делян Пеевски, ако реши да отиде в Брюксел, след като със сигурност е избран.

Това декларира самият Кънев в отговор на въпрос на Канал 3.

„Не съм имал честта да работя с г-н Пеевски. Мисля, че шансовете за това са малки. Но причината не е в мен“, призна бившият съпредседател на РБ.

Бившият лидер на ДСБ е убеден, че Европарламентът не е място, където национални фракции отиват, за да се борят помежду си.

„Има теми, по които националният интерес е съвсем ясно дефиниран. По тези теми е нормално всичките 17, ако случайно г-н Пеевски е там, да работим заедно“, обеща Радан Кънев.

Той даде пример с Дъблинския регламент относно мигрантите в Европа и подчерта, че по въпроса българската национална позиция е единодушна.

„Тук няма българска партия, която да заеме друга позиция, така че, дай боже, заедно да търсим посоката за нова политика на Европа по отношение на нелегалната емиграция и правото на убежище“, смята бъдещият евродепутат.

Кънев призна още, че много трудно би работил с националисти и евроскептици, като социалистите, а въпреки, че с ГЕРБ ще бъде в едно политическо семейство – ЕНП, ще продължи да критикува управляващите, както и досега го е правил, с цел – да променя европейската десница отвътре.

Източник: Канал 3