Радев: България е била силна, когато е живяла под знака на доблестта и добродетелите. Днес моралнатат криза, беззаконието и произвола са факт

„Армията възвръща ролята си на действен гарант на сигурността и благоденствието.

България е стожер на мира в нашия обременен с история регион”.

Това заяви президентът Румен Радев на военния парад в София.

„На съседите си гледаме като на приятели. И днес на Жълтите павета ще приветстваме марша на нашите братя македонци”, допълни Радев.

„Но българите трябва да осъзнаем, че свободата и суверенитетът се обезпечават с достатъчно сила и доблест. Нехайното отношение към армията подкопава държавността“, заяви Радев. „В миналото героизмът на българския войник често е плащал цената на политическата корист и недалновидност. Затова неотложно трябва да помислим за хората и техниката, които са призвани да бранят България”.

„Но 6 май не е само празник на Българската армия, той е ден на храбростта. България е била силна, когато е живяла под знака на доблестта и добродетелите. Днес моралната криза е факт, днес трябва да преоткриваме всекидневната храброст на достойния човек – храбростта да изричаме истината, да браним демокрацията, храбростта на достойния гражданин, който се бори с беззаконието и произвола, каза още президентът.

Източник: Фрог нюз