Радев: Бюджет 2021 е разоряващ и неадекватен. Празна хазна и фалирали бизнеси за следващия кабинет

Бюджет 2021 е разоряващ, нереалистичен и неадекватен.

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, след като взе участие в церемонията по вграждането на темелния камък на новостроящия се храм „Свети Пимен Зографски“ в столичния район „Изгрев“.

„Следващият кабинет ще бъде поставен в неблагоприятна ситуация – празна хазна, фалирали домакинства и бизнеси, нулеви реформи и социални напрежения, защото приходите в този бюджет няма от къде да дойдат, а социалните разходи ще бъдат спрени“, коментира Радев.

Новите мерки са пожарни и закъснели – не само здравните, но и икономическите, и социалните мерки. Използването на тази криза за ПР, води до загуба на човешки животи. 10 години лекарите и медицински сестри напускат страната, няма реформи, а НЗОК се точи. Лятото се пропуснаха важни действия, каза държавният глава.

Когато се налагат здравни мерки, трябва да има и пакет от икономически и социални мерки, припомни президентът.

„Българите умират не заради коронавируса, а заради липсата на организация в болницата, лошото качество на живо, профилактика и блокирането на други опасни болести“, разкри Румен Радев.

Нека да спазваме мерките, за да опазим живота на лекарите и близките ни и разтоварим здравната система, апелира държавният глава.

Премиерът използва новата Конституция, за да си спечели още няколко месеца власт. Така те (управляващите) ще могат да направят изборите по техни правила. Това, което става в НС с Конституцията е скандал, коментира президентът.

Правителството излъчваше щедри обещания за безусловна подкрепа към Северна Македония за членството и в ЕС. Сега управляващите се сетиха, че трябва да пазят национални ценности. Нека изчакаме да се уталожат емоциите, за да имаме открит разговор, каза Радев.

Президентът се срещна и с протестиращи граждани от район „Изгрев“, които му обясниха за поредният проблем със строеж в близост до детска градина.

Източник: Novini.bg