Радев е опасен за НАТО!

Радев е опасен за НАТО!
– Не, не, лоялен е.
– Абе, против е…..

И така до безкрай. Няколко политически схоластици продължават да твърдят, че най-важното мерило за оценка на един президент е вярата му в евроатлантическите ценности. Не са родолюбието, почтеността, справедливостта, моралът, професионализмът – няма ли преданост към НАТО, не ставаш. Може да си личност, творец, талант, гений, Айнщайн може да си, не си ли с НАТО – за нищо не си.

Същият тип зомбита някога бяха фанатично предани на Берлин, после на Москва, сега на Вашингтон.

За тях дори някой да нахрани народа с две риби, дори да го преведе през мъката и отчаянието, да даде работа, сигурност и надежда на българите, той пак ще е кофти човек, ако не е последователен натовец. Вкопчили са се в тази тема и живеят от нея. България може да пропадне, важно е НАТО да се спаси.

Натовщината по български има още един признак – не е достатъчно да обичаш НАТО, трябва и да мразиш. Най-вече руснаците, особено Путин, по-завоалирано православието, естествено комунистите, разбира се Държавна сигурност, деликатно Вапцаров, защо не и Шостакович. Можеш да обичаш само този, който също ги мрази. Трябва да си по-католик от папата, трябва да си като истинския шоп – най-обичам да мразим, а най-мразим да не мразим.

Скудоумието сред нашите политически глави ни е навредило повече от чуждите интереси и шпиони. То, най-вече, разрушава армията и икономиката, то разгаря корупцията и унищожава образованието, то прогонва българите от България и ги замества с афганци. Скудоумието няма изведнъж да изчезне, важното сега е да се махне от властта. Когато това стане, въпросите около НАТО постепенно ще намерят своето логично и съответстващо на интересите ни решение.

Васил Василев, Фейсбук