Радев: Намесата на Турция в нашите избори е факт, което недопустимо. Службите ни работят за пресичането на всяка турска намеса

Българският президент Румен Радев заяви в предаването „Панорама“ по БНТ, че е провел среща на 9-ти март с посланиците на Германия, Франция и Холандия и е споделил с тях, че ескалацията между Турция и Европейския съюз ескалира най-много върху България.

Той също така увери, че българските институции работят за пресичането на всяка намеса от турска страна.

„Турция е наш съсед, приятел и партньор. Ние държим да имаме едни добросъседски отношения, но намесата на Турция в нашите избори е факт, което недопустимо. Никой няма право да пренебрегва нашите закони. Искам да призова за повече спокойствие. Българските институции и компетентните служби работят за пресичане на всяка намеса, като се ползват с моята подкрепа. Важно е и ние как поставяме този въпрос пред ЕС“, заяви Румен Радев по БНТ.

Той е категоричен, че българските мюсюлмани са неразделна част от нашето общество.

„Това са наши сънародници. Институциите трябва да работят за тяхното интегриране в противовес на опитите отвън да бъдат капсулиране“, категорично заяви Радев.

Той обърна внимание и на това, че покрай предизборната ситуация политиците разединяват обществото.

„Нашето общество, за съжаление, е разединено. Сега, в предизборната ситуация политиците допълнително екзалтират. Те се хранят с това разединение, но нека не забравят, че само след няколко дена ще седнат един до друг и ще трябва заедно да вземат решения за България“, каза още българският президент.