Радев насмота Борисов да не се мени мнението непрекъснато, а съветниците му да четат и да не го заблуждават с глупави становища!

Президентът Румен Радев смята, че премиерът е подведен от своите съветници по въпроса за избора на боен изтребител за армията.

В Ню Йорк, където е на посещение за сесията на общото събрание на ООН, Радев определи избора на „Грипен“ като напълно прозрачна процедура.

Той отрече да е давал становище за този тип самолет.

Радев посъветва министър-председателя да не се мени мнението непрекъснато, а съветниците му да четат и да не го заблуждават с глупави становища!.

„Мога да посъветвам г-н Борисов да е наясно, че ресурсите са в него, но и отговорността е в него. Национална сигурност не се гради с ежедневна смяна на позицията. Това е стратегическа сфера за сигурността и бъдещето на страната“, заяви Радев.

„Мога да помоля министър-председателя да си организира добре всички съветници, които работят за него, и своята парламентарна група да четат. Не може да си прочел един хвърчащ документ, а има още сто такива, да излизаш и да казваш най-странни и нелепи твърдения. Нека тези хора да четат и да не го заблуждават с глупави становища“, заяви държавният глава.

Радев отрече бившият премиер Орешарски да е искал от него мнение за самолетите „Грипен“.

На въпрос давал ли е мнението си за „Грипен“ пред бившия премиер Орешарски, Радев отговори: „Премиерът Орешарски не е искал моето мнение за Грипен, а за съвсем друг самолет, за една делегация, която беше на посещение в България. И аз съм го дал. Това е по най-добрия начин досега организирана процедура, по всички международни правила и стандарт за равнопоставеност, прозрачност и обективност.“

Вчера премиерът Борисов заяви, че се съмнява, че „Грипен“ са най-добрите изтребители. Той зададе и въпроса: „Тези изтребители за какво ни трябват в момента?

Източник: Епицентър.бг