Радев: Ние не се страхувахме да бъдем вашия глас, да посочваме недъзите и призоваваме за събуждане

„Поискахме вашата подкрепа, за да проправим път към една нова България – на свободните хора, достойнството и напредъка.

Благодарение на тази ваша подкрепа ние спечелихме“.

Това заяви президентът Румен Радев. Той припомни, че още в началото на мандата с Илияна Йотова са се сблъскали с превзетата държава. „Това бяха 5 години на изпитания и битки. 5 години в защита на държавността. 5 години, които именно вашата подкрепа ни даваше сила, благодарение на която президентската институция се утвърди като стожер на стабилност и държавност, на фона на драстичния упадък на доверие в политическите сили и институциите“, допълни той.

„Дори в най-тежките времена на обсада и непрекъснати атаки, ние не се огънахме, поели ангажимента към вас да не отстъпваме от принципите. Да отстояваме държавността и интересите на българите“, каза още той. „Ние не се страхувахме да бъдем вашия глас, да посочваме недъзите, да призоваваме за събуждане и отхвърляне на управление, чрез насаждане на страх, лъжи и манипулации. Да отхвърляме лобистко и антинародно законодателство. Да обединяваме около значими каузи. Да бъдем заедно с вас по площадите в битката за нова България. Обединени от тези наши ценности – справедливост, свобода, солидарност, ние успяхме“, категоричен е Радев.

Според него днес България се променя. „България обсъжда нови идеи, търси нови решения. Проблемите се изричат без страх и на глас. Но промяната няма да бъде бърза и лесна“, подчерта президентът. Той е на мнение, че България има нужда от силна и независима президентска институция, която да не скланя глава пред силните на деня, да обслужва теснопартийни и олигархични интереси. „А трябва да отстоява достойнството и интересите на българите“, допълни той. По неговите думи от изборите за президент и вицепрезидент ще зависи много дали олигархията и статуквото, които са се просмукали на всички нива в държавата, ще намерят легитимация и ще се върнат на власт чрез президентската институция.

„Или ще отекат завинаги в историята и ще отпушим пътя към развитието ни, като модерна и просперираща държава. В тази кауза ние, с г-жа Йотова, няма да ви предадем“, категоричен е Румен Радев.

Илияна Йотова: Нямаме нужда от самозвани обединители, българите сами се обединиха

„Нямаме нужда от самозвани обединители, българите сами се обединиха и превърнаха личната си битка за оцеляване в каузата заедно да си върнем похитената от групичка по интереси държава“, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Следващите пет години ще продължим да работим за укрепване на държавността, за правила и закони, равни за всички. За България, в която децата ни имат равен старт, а пандемията на неравенствата не задушава нашите родители“, увери Йотова. По думите й освен гнева на хората площадите на протеста миналата година родиха и енергията на съграждането.

Вицепрезидентът благодари за огромната подкрепа.

„Пет години бяхме силни, взимахме категорични решения, защото вие бяхте зад нас и ни подкрепяхте. Когато ни беше най-трудно, вашият кураж ни крепеше. Пет години бяхме с вас и продължаваме да бъдем“, обърна се Йотова към събралото се множество от хора и подчерта: „Не правим помпозни събития, не си служим с лакирани фрази. Говорим с вашия глас“.

Илияна Йотова е убедена, че България се нуждае от смел, решителен и отговорен лидер, за когото България и интересите на българските граждани са на първо място. От човек на дълга – „ген. Румен Радев изпълва със съдържание думата дълг“.

На срещата присъстваха и представители на бизнеса, издатели, културни дейци, браншови организации, докторското съсловие, както и представители на всички партии, подкрепили Румен Радев и Илияна Йотова.

Източник: Епицентър.бг