Радев: Очаквам българите на 14 ноември ясно да покажат, че времето на шайката е свършило

Очаквам българите на 14 ноември ясно да покажат, че времето на шайката е свършило и че няма да допуснат повече да бъдат лъгани, крадени и унижавани.

Ние сме талантлив народ и можем да постигнем много, когато отхвърлим игото на посредствеността и на корупцията.

Това заяви държавният глава пред журналисти в Хасково, където проведе срещи с граждани и с представители на бизнеса.

По думите на държавния глава няма повод за притеснение относно провеждането на предстоящия вот. Президентът посочи, че собственикът на фирмата, внесла допълнителните 228 машини, следва да даде обяснение относно казуса.

„Господин Борисов наля милиони в същата фирма и съответно по време на своето управление направи така, че от нея да зависят много неща“, заяви още президентът и добави, че този, който разпалва най-много истерия покрай тези машини, има интерес да саботира изборите. В последната седмица от изборите мафията ще направи всичко, за да уплаши, обърка и разколебае хората да не гласуват и да дискредитира вота, заяви Румен Радев.

В отговор на въпрос относно отправената му покана за предизборен дебат от Анастас Герджиков в град Хасково, президентът Радев заяви: „Тук съм заради хасковлии, а не заради господин Герджиков“. По думите на държавния глава господин Герджиков би повишил своите шансове на предстоящия вот, ако намери смелост публично да се отрече от лъжите и манипулациите на бившия премиер, вместо да повтаря като ехо неговите думи.

Държавният глава заяви, че ако вотът на българските граждани доведе до гласуване на втори тур, той е готов да участва в дебат с другия кандидат.

Източник: Bulgaria ON AIR