Радев поиска безкомпромисно преследване на корумпираните и грабителите

Крайно време е да се разграничат корумпирани от ограбвани, сенчест и олигархичен бизнес от почтено предприемачество.

Това заяви президентът Румен Радев в началото на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност.

Държавният глава настоя за разширяване на механизмите за контрол над властта.

За да върви обществото ни напред, трябва да се възстанови доверието на гражданите в държавността, а това минава неизбежно през възмездието – безкомпромисно наказателно преследване на корумпираните и грабителите, категоричен бе Румен Радев.

Апелирам КПКОНПИ, прокуратурата, МВР и службите да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта, в потенциални зависимости между политици, собственици на фирми, които печелят крупни обществени поръчки, и потенциални подставени лица. Ако това не стане, разпадът ще продължи, а търсенето на справедливост може да излезе извън рамките и механизмите на закона, предупреди държавният глава.

По думите му управляващият елит трябва да реши въпроса за ускореното икономическо и социално развитие на страната. Който иска да управлява, трябва да предложи високообразовани, компетентни и почтени хора, мотивирани да работят в полза на обществото, убеден е президентът.

Ако партиите искат да се видят на бъдещия политически хоризонт, трябва да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, добави Румен Радев.
Ако нашето общество осъзнае своята сила и отговорност, то може да се справи с истинския проблем на България – безнаказаните престъпност и корупция. Ако се справим с този проблем, ще се гарантира прозрачна и справедлива обществена и бизнес среда, в която и другите проблеми ще намерят своето решение, бе посланието на българският президент.

Източник: Фрог нюз