Радев: Управлението на Борисов не е демокрация, това е зависимост от чужди фактори и от едрия бизнес

„Не деля хората по партийна принадлежност или на такива под и над 40 години“, коментира генералът в Русе.

„Всява се безпокойство, че ако ГЕРБ не спечелят изборите, премиерът ще си хвърли оставката и ще настане хаос, мрак и край на България. България е тук повече от 1300 години и няма да изчезне с оставката на Бойко Борисов.

ГЕРБ казват, че трябва да спечелят изборите на всяка цена, иначе ще се загуби стабилността на тяхното управление. Стабилност има само на ниските доходи, на мизерните пенсии и на младите хора, които са без перспектива и напускат България.

Щели сме да се отклоним от утвърдения европейски курс на развитие. Това е пътят, по който младите българи заминават за Европа и все по-малко се връщат, а спират да идват инвестиции.

Твърди се, че ако ГЕРБ загубят, сме щели да зачеркнем и демокрацията, но тя означава народовластие, да се ръководиш от волята на народа.

Когато Борисов говори от Брюксел, че няма по-голям демократ от него, пита ли за нашето мнение дали сме съгласни със сделката визи срещу загуба на суверенитет със СЕТА, дали искаме да решаваме демографските проблеми с „внос“ на бежанци? Това ли е демокрация?

Резултатите от това управление все повече се виждат, а управляващите сами се оплитат и разкриват зависимостта си от чужди фактори и от бизнеса. Ако единственият възможен коректив, президентът, подкрепя тази политика и е зависим от това правителство, това е краят на демокрацията.

Вярва ли някой, че Цачева ще вземе едно самостоятелно решение, без да се подчини на волята на Борисов?

На България й трябва деен, самостоятелен, независим президент, с воля и характер

Днес на България й трябва деен, самостоятелен, независим президент. Да е с воля и характер, който да изпълни със съдържание президентската институция, да ни води не по нечии интереси, а да формулира  приоритетите на държавата и да върне нашето достойнство и вярата в бъдещето на страната.

Ако ни дадете доверието си, ние ще бъдем президентска институция с ясни приоритети и ще се борим за сигурност във всичките й измерения  — сигурност на границата, на улицата, в дома, в училище, на трудовата заетост, на ръста на доходите, на утрешния ден. Това е национална сигурност.

Няма да деля хората по партийна принадлежност, по етнически и религиозни признаци, по възраст – под и над 40 години. Ще бъда президент на всички български граждани, който зове за обединение по значими за страната цели.

Промяната започва от хората, от вашия глас.

Ако всички се обединим зад каузата България, ние сме сила и няма какво да ни уплаши и спре. В тази битка ще стоя най-отпред. Обединени всички заедно сме обречени на успех и на победа“./News Front