Радев: Управлението на Борисов закотви България на дъното на Европа

„Шипка не е мястото да коментирам интригите на министър-председателя, защото тук възкръсва България, която неговото управление закотви на дъното на Европа.“

Това заяви държавният глава Румен Радев на връх Шипка пред журналисти след тържествената си реч по случай отбелязването на 142 години от шипченските боеве, цитиран в съобщение от прессекретариата на президента.

Държавният глава беше помолен да коментира скорошните твърдения на премиера за причините за освобождаването на началника на НСО ген. Данчо Дяков. „Скандалите са в правителството, те са много и унищожителни“, коментира президентът.

Запитан дали ще иска консултации за назначаването на новия началник на КПКОНПИ, след като досегашният беше изпратен на дипломатическа служба, Румен Радев напомни, че назначението на Пламен Георгиев за консул е изцяло решение и отговорност на министър-председателя.

„Него трябва да питате какви са вътрешнополитическите и личните мотиви и как те кореспондират с интересите на българската дипломация и на българите зад граница, както и кое налага на министър-председателя да крие толкова далеч г-н Георгиев“, допълни още държавният глава.

Източник: Dariknews.bg