Рашидов: Ако има мутри, Радев да посочи кой, ако има крадливи, да ги посочи по име

Не виждам послание от тези протести.

Виждам едни хора, които искат да свалят едно правителство. Искат оставки и нищо друго“.

Това каза пред БНР Вежди Рашидов – депутат от ГЕРБ и председател на комисията по култура и медии в Народното събрание. Той подчерта, че протест се прави, когато хората имат ясни позиции и ясни искания, пише Novini.bg.

„ГЕРБ би трябвало да изкара мандата си докрай, защото протестиращите са 1000, 2000, 3000 човека, но не са целият български народ. Незаконният митинг е противоконституционен, което дава пример, че анархията се опитва да прави преврат. Демокрацията казва, че на избори, като не харесват Бойко Борисов, хората пускат бюлетина и избират някой друг, когото те желаят. Това е демокрацията, а не уличното еректиране“.

Рашидов призна: „Сигурно грешки е имало в едно дълго управление от 10 години, но дали е по-важно какво сме направили и дали тези грешки са ни помагали, или сме вредили“.

Той категорично заяви, че не защитава Бойко Борисов, но подчерта, че ако той има някаква вина, тя трябва да се докаже, а не „да се хвърлят думи на улицата“.

Вежди Рашидов оспори „мантрата, която завъртя президентът Румен Радев“, че в хората в парламента са мутри: „Ако има мутри, той да посочи кой, ако има крадливи, да ги посочи по име“, категоричен беше депутатът от ГЕРБ.

Източник: Petel.bg