Рашидов: Стига с тази свобода на словото. Всеки ден ни плюят като каруцари

Не знам дали е профилактика и така се прави – не знам, не съм експерт. Щом премиерът е казал – значи е така.

Не мога да коментирам премиера.

Това заяви в ефира на БНТ председателят на медийната комисия Вежди Рашидов по повод спирането на излъчването на програма „Хоризонт“ за ден.

„Айде стига с тази свобода на словото. Всеки ден ни плюят като каруцари. Стига сте се заигравали с тази свобода. Трябва да внимаваме обаче, защото се минават границите на свободата и идва свободията. Онова, което мен ме притеснява – улицата започва да кадрува. Не може само един да носи отговорността и да яде шамарите. Общественото мнение е много важно, но е мнение. То обаче се манипулира. Медиите имат собственици и те го манипулират“, каза още той

Той коментира още скандала с „Хоризонт“ с думите, че генералният директор носи отговорност, това е по закон. „Улицата кадрува, а така не се прави – държавата е низ от правила и закони. Медийните закони са остарели много и това трябва да се променят. Трябва да гарантираме свободата на словото и да гарантираме спокойствието на медиите“, смята още той.

Рашидов заяви, че Мая Манолова и Йорданка Фандъкова са много симпатични дами. Цветан Цветанов беше един много полезен човек, но Борисов излезе пред хората – и с каруца да е, а не с джип, пак ще спечели и трябва да го поздравим за това, коментира още той.

Източник: Petel.bg