Рашков: Борисов е пропаднал политик, срещу него вече има сериозни доказателства

„Бойко Борисов е пропаднал политик“.

Това заяви пред bTV министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той допълни, че срещу бившия премиер вече се събират и сериозни доказателства и когато бъдат събрбойкоани достатъчно, МВР ще съобщи за тях, без да очаква съдействие от държавното обвинение. Причината – Специализираната прокуратура спъвала работата на полицията.

По думите на вътрешния министър спецпрокуратурата не е дала ход на 25 разследвания, започнати от МВР. Той поясни, че става реч за организирана престъпна група.

„Със или без писмо работата в МВР върви много добре. По отношение на изборите има дейности, които са специфично полицейски, там прокуратурата няма място“, заяви Рашков по повод информацията, че главният прокурор предлага общо звено срещу изборните измами.

Рашков допълни, че не е получил писмото от Иван Гешев. Преди два дни главният прокурор предложи на Рашков да се създаде Национално междуведомствено звено във връзка с предстоящите избори за президент и за Народно събрание на 14 ноември 2021 г.

Целта на предложената структура ще бъде борбата с търговията на вот, като Гешев предложи тя да функционира от деня на откриване на предизборната кампания (15.10.2021 г.) до 30 дни след официалното обявяване от ЦИК на окончателните резултати от изборите.

Източник: OFFNews