Рашков: Няма да позволя името ми да бъде опетнявано от пехливан политици

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков направи изявление пред медиите, като коментира скандала „Пандора Пейпърс“.

Относно него той каза, че: „трябва да се изследват фактите от службите в страната. За съжаление отново ще вървим след събитията“.

Той коментира също и случая с Арсенал. „В Арсенал са задържани лица, които са искали да изнесат от страната документи и продукция, която има фирмено значение“.

Относно темата с изборите, Рашков поясни, че скоро ще изнесе факти, свързани с изборите от 11 юли. „В близките дни ще се спра на конкретни факти. Вчера в Кирково е заловен гражданин, който е заплашвал друг, че трябва да гласува за ДПС иначе няма да получи отопление през зимата“, това коментира пред журанлисти министър Рашков.

„Тези дни ще изнеса в публичното пространство множество подобни случаи във връзка с изборите от 11 юли, за да покажем как една партия се грижи за правата и свободите на българските граждани, притискайки ги да гласуват точно за нея. Тази статистика е приготвена доста отдавна и аз съм я спестявал до момента, но сега ще я изнеса, за да защитя името си. Чух изрази, като „репресия“ и „антидемократичност“, което е свързано с моето име. Няма да позволя да бъде опетнявано името ми от пехливан политици и от произволно хвърлени обвинения“, каза още Рашков.

„При положение, че цялото общество знае, че се купуват и продават гласове в нашата страна, то МВР, който е един от органите, който може да противодейства на тези действия, сега няма да действа така, както бяха действали до този момент предишните министри на вътрешните работи – Терзийски и Младенов. Ние статистически доказваме, че към онзи момент тези министри, които са били пряко подчинени на Борисов, не са извършили абсолютно никаква дейност във връзка с изборите, които са били провеждани в онзи период, с изключение на партии извън ГЕРБ и ДПС, например партията на Божков и партията на Цветан Цветанов“, каза Бойко Рашков.

„Към 11 юли ние сме започнали разследване към близо 100 подобни производства и сме ги уточнили по партии. На първо място е ГЕРБ, а на второ – ДПС“, разясни още Рашков.

„От началото на юли до средата, благодарение на засилената активност на полицейските органи в страната, ние, както никога досега, имаме нулева престъпност в този период“, каза служебният вътрешен министър.

Рашков направи коментар и относно случая с Венци Боксьора. Той каза, какви мерки е предприел относно този казус. „До момента съм отстранил началника на 2-о РУ, защото не може един началник да не е знаел, че в неговия район е имал лица, които се занимават с наркотици и пребиват хората. Неговите служители са бездействали“, твърди Рашков

Източник: dariknews.bg