Разбойническата приватизация при Костов трябва да бъде разследвана, за да стане ясно как златни предприятия начело с „Кремиковци“ бяха продадени за по 1 долар!

„Разбойническата приватизация, която бе направена по времето на Иван Костов трябва да бъде разследвана, защото видяхме как златни български предприятия начело с „Кремиковци“ бяха продадени за по 1 долар, а неговите приятели се превърнаха в мултимилионери.

ДПС бе първата политическа сила, която настоя давностните срокове за разследването на приватизацията да отпаднат.

ГЕРБ подкрепиха предложението. Отпадането на давностния срок е необходимо, за да получи прокуратурата необходимия инструмент да разследна злоупотребите“.

Това заяви управителят на БЛИЦ Ивайло Крачунов в интервю по „Канал 3“.

Според него Народното събрание час по-скоро трябва да гласува проектозакона за банковата несъстоятелност, който е предложен от депутатите Делян Пеевски, Хамид Хамид и Йордан Цонев.

„С този закон ще бъде спряно вторичното разграбване на активите на КТБ“, подчерта Крачунов.

Според него от предложения законопроект треперят Костов и лабораторните му проекти, които заливат вносителите му с фалшиви новини и лъжи в медиите от кръга „Капитал“.

На въпрос как ще коментира подадената от Димитър Главчев оставка като председател на Народното събрание, Крачунов бе категоричен: „Премиерът Бойко Борисов добре обяснява своите действия и постъпва като държавник. Министър-председателят едва ли е имал голямо желание да се разделя с Главчев, но предприе този ход в името на България“.

„Политическите битки трябва да спрат, защото нагнетяват агресия в хората. През последните дни в страната станаха няколко тежки катастрофи с много жертви. Добре е в страната да има стабилност и спокойствие, а напрежението между хората да намалее, за да не стават тежки инциденти и после да се чудим, защо Господ ни наказва с големи трагедии“, подчерта Ивайло Крачунов.

Източник: БЛИЦ