Разговорът за апартаментите на Цецка Цачева и Вежди Рашидов не са сериозни, питайте за имотите на Елена Йончева

Всеки човек от публичното пространство има право да си купи жилище.

Не мога да коментирам цените на жилищата на моите колеги, защото не съм запозната.

Това заяви в сутрешния блок на БТВ депутатът от ГЕРБ и председател на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова. Водещият на предаването „Тази сутрин“ Антон Хекимян я беше поканил да коментира темата за общото явяване на евроизборите със СДС и проблемите с пенсиите, но започна разговора с въпроси за апартаментите на Цецка Цачева и Вежди Рашидов.

„Влизаме в несериозен разговор за тези апартаменти. Как мога да знам кога и къде колегите са си купили апартаменти? Не искам да си губя времето с този разговор“, каза още Стоянова, но Хекимян продължи да настоява дали тя не се е замислила също да си купи апартамент. „Аз имам апартамент в Пловдив и нямам никакво намерение да оставам да живея в София. Тук живея в апартамент на Народното събрание. Не съм аз човекът, който трябва да отговаря на тези въпроси“, добави Менда Стоянова.

„Аз живея точно до новия блок, но под наем в жилище на Народното събрание”, допълни Менда Стоянова. Тя подчерта, че не се е интересувала от жилища, тъй като няма намерение да си купува апартамент в София.

„Какви са цените – пазарни или не, не мога да коментирам и не ми е работа, защото не съм запозната и с конкретните данни”, изтъкна тя.

Менда Стоянова отбеляза, че не е знаела, че Цачева и Рашидов са имали апартаменти в кооперацията до нейния блок. „Не мога да знам колегите, които купуват апартаменти, къде ги купуват. Всеки си има личен живот и това е в рамките на личния живот”, заяви тя.

„Чух, че прокуратурата ще извърши проверки, подаваме декларации, ще се установи дали има конфликт на интереси. Предлагам тази тема да я изчерпим. Мислих, че ще ме питате и за имотите на Елена Йончева. Нека прекратим тази тема. Не мога да отговарям за апартаментите на колеги“, ядоса се Стоянова.

И разговорът в студиото продължи с други теми – за предстоящите евроизбори.

„Как ще се бъде формиран новият Европейски парламент – дали ще имат превес националистически и популистки партии, или ще се запази консервативното дясно на политиката, на ценностите на Европа, е много важно. Това е битка. И всяка една държава, която е в тази битка, трябва да се бори за това”, каза Стоянова.

„СДС е сестринска партия в Европейската народна партия. Разцепвайки се на n брой партии, не можейки да направят дори за европейските избори обединение, те нямат никакъв шанс да бъдат представени в ЕП. Ако говорим за добро, правим добро на ЕНП. Подаваме ръка на сестрински партии, искаме да консолидираме електората така, че повече европейски депутати, членове на ЕНП, да бъдат в Европейския парламент”, отбеляза тя.

„ГЕРБ е достатъчно голяма партия и сме доказали, че сме сериозна партия. Печелим сами избори с марката ГЕРБ. Това са различни избори – европейски избори. Те са важни, защото националистическите и популистките партии набират сила. Трябва да се води борба с този национал-популизъм. СДС е сестринска партия на ГЕРБ в ЕНП. С тази коалиция ние правим добро на ЕНП. В Европарламента трябва да има повече представители на ЕНП. Тези срещи са отворени и могат да се проведат с всички сестрински партии от ЕНП. Ние сме отворени към тях и към всички десни партии. Няма проблем да разговаряме с ДСБ, но като гледам те не могат да се изяснят вътре самите за себе си. ГЕРБ е дясна партия и член на ЕНП“, категорична беше Стоянова.

За финал шефът на бюджетната комисия и депутат от ГЕРБ разкри и за срещата с „Воля“. „Вчера си мислих, че срещата с „Воля“ ще е проформа и бяхме отделили 30 минути за тази среща, а тя продължи близо час и половина. Всички представихме какво се прави, за да се случи нашата управленската програма. От „Воля“ харесаха нашите действия и програма. В никакъв случай не можем да говорим за коалиция. Коалиция се прави, когато се разпише споразумение, обща програма, както направихме с ОП. Вчера представихме нашите действия и не можем да говорим за коалиция“, завърши Стоянова.

Източник: Епицентър.бг