Разкрит е сценарият за масиран въздушен удар на F-35 срещу Русия от Черно море

Порталът Sohu разкрива сценария на масивен налет на ВВС на САЩ с F-35 срещу Русия от Черно море

МОСКВА, 1 януари – РИА Новости. Колумнист на портала Sohu прогнозира реакцията на Москва на масиран въздушен удар на най-новите американски изтребители F-35 от Черно море.

Както отбелязва авторът, САЩ и НАТО продължават да концентрират войски и оръжия, включително по южните граници на Русия . В случай на агресивни действия, Северноатлантическият алианс ще бъде изправен пред „голяма изненада“ – модернизираните системи за противовъздушна отбрана С-300ПМ-2, разположени в Крим, пише колумнистът.

Подобрената противовъздушна отбрана е оборудвана с многофункционална радиолокационна станция (радар) и система за откриване и проследяване на малко забележими цели във въздуха. Благодарение на тези нововъведения С-300ПМ-2 ще може да намира изтребители от пето поколение стелт на разстояние от 200 до 250 километра и да изстрелва по тях ракети.

„Веднага щом американските F-35 нарушат руското въздушно пространство, те ще бъдат безмилостно свалени от тези съоръжения“, предполага наблюдателят.

Стратегическото положение на Черно море позволява на САЩ и НАТО да нанасят удари по много важни градове, припомни той. Изградената от Москва обширна мрежа за ПВО, състояща се от С-300, С-400 и С-500 , ще принуди западната коалиция да промени мнението си и да не предприема провокативни действия срещу Русия, обобщи авторът.

Западните медии започнаха да публикуват все повече и повече репортажи за подготовката на Москва за „атака“ срещу Киев . Кремъл многократно отрича тези обвинения и отбелязва, че подобни пълнежи се използват за изграждане на силите на Северноатлантическия алианс близо до руските граници.

Превод: ПИ

Източник: Pogled.info