Разпада ли се НФСБ? Втори важен човек напуска партията на Валери Симеонов

„Коалиция „Обединени патриоти” е безпринципна и нейната единствена цел е собственото оцеляване на партиите, които я съставляват, както и на лидерите им“.

Това заяви в декларация, разпространена до медиите от бившият народен представител от Патриотичния фронт и председател на комисията „Борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика“ Валентин Николов.

Ето и цялата декларация на Валентин Николов.

Ние категорично се разграничаваме от коалиция „Обединени патриоти“, както и от решенията и начина, по който се вземат. Нейната единствена цел е собственото оцеляване на партиите, които я съставляват, както и на лидерите им. Не одобряваме участието в тази коалиция на ПП Атака, тъй като, нейният лидер – патриот е осъден по няколко съдебни дела за хулиганство. Освен това г-н Николов е осъдил същия по две дела – за клевети спрямо него и семейството му. Не изразихме тези аргументи преди президентските избори, поради факта, че Валентин Николов беше член на парламентарната група на ПФ към него момент и не искахме да бъдем упрекнати в саботаж на изборите. Но всяко търпение си има граници.

Тук е мястото да напомним, че в 41-то Народно събрание Валентин Николов и още десет депутати напуснаха парламентарната група на „Атака“, поради причини, които бяха изложени подробно във всички национални медии.

Искам да изразя възмущението си от факта, че решенията в Коалиция „Обединени патриоти“ се вземат на „тъмно“ и авторитарно относно подредбата на листите за депутати, незачитайки мнението на редовите членове и местните ръководства на партийните структури.

Няма проведени събрания по места, поне в област Добрич е така. Това е абсолютно недопустимо за една демократична партия.

Моето волеизявление е преди да е одобрена и подредена листата за народни представители в област Добрич, с оглед на това да няма излишни интерпретации по мой адрес. Бил съм два мандата народен представител и два пъти председател на комисията „Борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика“.

Излизам от политиката с гордо вдигната глава и самочувствие. За мен не е самоцел да бъда народен представител с цената на всичко. Човек трябва да има достойнство и морал. Но, за съжаление, повечето лидери на партии не възприемат хората със собствено мнение и активна позиция. Това е жалкото в нашата политика. Привърженик съм на засилване мажоритарния елемент в Изборния кодекс. Само тогава ще могат да бъдат избирани доказали се професионалисти и честни хора в българския парламент.