Разпадът в коалицията върви към своя край: Цв.Цв. побесня на Волен за посещението в Крим

Вторият в ГЕРБ Цветан Цветанов е бесен на коалиционния се партньор Волен Сидеров и предстои огромен скандал, който поставя на косъм съществуването на съшитото им с бели конци сдружение, което се клати месеци наред, едва удържано заради европредседателството.

Този път обаче скандалът ще е голям.

„В предстоящите дни ще се съберем на коалиционен съвет. Не само по темата за „Атака“, а и по тези, свързани със законопроектите и управленската ни програма. Не приемаме посещението (на Сидеров в Крим – б.а.) за нормално и аз съм изразил позицията си. В тази посока се разграничаваме от позицията, която беше заявена от Волен Сидеров. Той не е изразител на външната политика на правителството.“ Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Народното събрание за изразената позиция от лидера на „Атака“ Волен Сидеров в Крим, че той не е бил анексиран и окупиран.

„Ще защитаваме принципната си политическа позиция, която кореспондира с Европейската народна партия и демократичната власт в България. Не смятам, че трябва да приемаме всяко едно различие като лично разминаване, а като начин на изразяване на политически мнения“, коментира още Цветанов.

Цветанов завоалира беса си зад израза, че посещението, защото не било „здравословно за държавата“.

Касто ставя ясно от думите му, не вярва на обясненията на Волен, че Атака са превили лично посещение на българската общност в Крим – „Това е тяхното обяснение.“, изказвна съменние Цветанов.

Той много добре е наясно под чии знамена пее Волен и съпартийците му.

„Имаме коалиционно споразумение на база акцентите, покрай които сме се обединили и управленска програма, която е съгласувана и изпълняваме четиригодишния си управленски мандат“, обснява още Цветанов и намеква, че Волен не слуша повелята на Борисов, а си прави на совя глава каквото си иска, за което го чака разправия на коалиционния съвет. От известния с бурния си нрав Сидеров може да се очаква всичко, с какво ли още могат да го омилостивят или да озаптят от ГЕРБ, че да играе послушен на бащицата?

Източник: Bnews.bg