Разстреляният Петър Христов заплашил известен спортен журналист

Убитият преди дни в София Петър Христов изглежда не е бил толкова благороден, колкото се опита да го опише Цветан Цветанов.

Припомняме, че бившият вътрешен министър сподели, че той е бил доблестен и достоен човек.

Оказа се, че преди години Христов е заплашвал един от известните спортни журналисти у нас – Владимир Зарков. Всичко тръгва от материал във вестник Меридиан мач, в който Зарков пише, че президентът на Локомотив Горна Оряховица ( б.р. Петър Христов) е бил разследван за поръчка на убийство. След публикуването на материала четирима от гардовете на Христов са нахлули в редакцията на вестника и са завели автора в тогавашния офис на застреляния бизнесмен. След това там Зарков е бил заплашван с убийство от гардовете му, а Христов се е държал по изключително груб начин със заплахи за популярните мутренски разходки и стаи за мъчения. Той дори бил накаран на следващия ден да напише опровержение на въпросната статия в Меридиан мач.

Владимир Зарков разкрива също така, че един от най-добрите футболисти на Локо ГО Иван Василев е бил завлечен в гората и е бил вързан с главата надолу, докато не взел решение да преподпише договора си с клуба на Христов.

Източник: 19min.bg