Развилнели се контрольори нападнаха поет и журналист в трамвая

Контрольори опитаха да арестуват писaтеля и журналист Иво Тодоров в градския транспорт, разказа самият той в социалната мрежа.

Тодоров пътувал в трамвай номер 20 без билет, защото ватманът нямал, а автоматът в трамвая не приема банкноти с по-голяма стойност.

При проверка обаче контрольорите отказват да приемат, че пътникът е имал желание да си купи билет, но е нямал възможност.

Според Иво Тодоров ситуацията е наистина абсурдна и трябва да се вземе под внимание.

„Това се случва на много хора в градския транспорт. Аз положих всички усилия да бъда съвестен гражданин. Отидох до далечен банкомат, изтеглих пари и се качих на трамвая. Ватманът ми отказа билет. Машината пък не приема по-едри банкноти, отказах се и седнах“, заяви журналистът.

След това на една от спирките са се качили двама контрольори и не са приели факта, че е искал да си купи билет, но е нямало откъде.

„Те поискаха да ме глобят и даже се обадиха в 1-во РПУ, за да извикат полиция. Аз извадих телефон да снимам и тогава жената контрольор прояви агресия към мен. След като публикувах тази история в социалните мрежи, много хора разказаха за подобни ситуации“, отбеляза Иво Тодоров.

Той смята, че правилата в градския транспорт трябва да бъдат променени, защото хората ще продължават да попадат в такива ситуации.

Източник: БЛИЦ