Рейтингът на Путин се качва, 83,5 процента от руснаците одобряват работата му

Общо 83,5% от руснаците одобряват дейността на президента Владимир Путин. Работата на премиера Дмитрий Медведев е оценена положително от 52,4%.

Това показва социологическо проучване, проведено от Всерусийския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), цитирано от Вгляд, предава news.bg, цитиран от „КРОСС“.

В частност максималният показател на одобрение на дейността на президента е 84,1 на сто. Проучването е направено между 17 и 23 юли. В последната седмица на месеца стойността е била 83,5%, предаде ТАСС.

Оценката за дейността на премиера и кабинета на министрите за последните няколко седмици не се промени – в последната седмица на юли работата на Медведев положително оцениха 52,4% от запитаните, а работата на кабинета – 57,5%.

В рейтинга, който измерва доверието към политиците, Владимир Путин запазва високи показатели – в последната седмица е одобрен от 50,4% от анкетираните.

В първата тройка на политическото доверие също влизат и министъра на отбраната Сергей Шойгу (15,7% на 24-30 юли) и лидера на партията Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски (13,6%).

При това Жириновски едновременно оглавява „антирейтинг“ на нивото на недоверие с резултати от 25,9%.

Електоралният рейтинг на „Единна Русия“ през юли беше на предела от 47,9%-50,6%. В последната седмица на юли средната му стойност бе 50,3%. Рейтингът на партията на Жириновски ЛДПР бе 11,1%, КПРФ – 9,1%, „Справедлива Русия“ – 5,0%.

Запитването е ежедневно, всеки ден има допитване до 600 респонденти в не по-малко от 80 региона на Русия. В окончателното изследване се дава средната стойност за седем дни.

В началото на юли нивото на одобрение на Владимир Путин като президент бе 81,4%.

Източник: КРОСС