Ренета Инджова: Държавата ще се превърне в територия за аутсорсване

Държавата ще се превърне в територия за аутсорсване.

Това каза в интервю за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Ренета Инджова, служебен премиер на 84-то правителство на България.

Според нея сега страшното не идва като страшно, а като забавно.

„Имаме възможността да се радваме на нещо, което досега не сме имали. Каквото и да ни се случи, ние ще бъдем лъчезарни, усмихнати, радостни. Това е новата победа на времето. Сега избираме нашите управници по това как изглеждат, колко се усмихват, колко са диалогични. Котките в чувала ще ги разберем, както винаги, по български – след време, но ние така избираме. Сега не е важно да се ловят мишки, а да се осъществява рекет по отношение на институциите, които по закон би трябвало да хващат престъпници. Но понеже не ги хващат, ние само ще казваме, че е важно да бъдат сменени,“ коментира тя.

„От друга страна всички останали империи, на които ние сме в множествена протекторална зависимост, те също ще си вземат, каквото имат. Важното е ние да сме в продължение на промяната, да сме диалогични, да каним всички на масата. Не трябва да сме толкоз нещастни, че капитализмът приключи. Той приключи в класическия му вид, но сега ще се развива в ол инклузив вид. Всички ще станат капиталисти. Така ще променим партиите, ще им свалим ръководителите, ще вземем онези, които са съгласни да участват в колективния капитализъм, който ще прави нашето правителство“, обясни Инджова.

След изборите имаме конфигурация, която няма да доведе до излизане от политическата, конституционната, държавническата криза, в която се намираме, допълни Ренета Инджова.

Източник: Епицентър.бг