Репликата на Симеонов за майтапчийските снимки от Бухенвалд не е случайна

Репликата на Симеонов за майтапчийските снимки от Бухенвалд не е случайна. Има си крушка опашка.

Вероятно наистина има такива снимки с приятели оттогава и го е страх да не излязат отнякъде, да се застрахова като ги обяви за майтапчийски.

Приятел ми разказва лежал преди години в болница в Краков с един възрастен поляк, преживял Освиенцим. И полякът му разказал как скрил там в лагера златната си халка в един процеп между тухлите. През 70-те отишъл на екскурзия там, намерил си бараката или каквото там е било, потърсил пръстена между тухлите и той бил там. – Е, взе ли го?, питал моят приятел. – А, неее, той трябва да си остане там, там му е мястото, отговорил полякът.

Истории човешки.

Жертвите на Хитлер в лагерите са 6 млн. евреи, близо 3 млн. руски пленници, 2 млн. поляци, към 400 хил. сърби, 200 хил. цигани и др. Няма съвсем точни данни. Но сръбската псувня „Йебем ти майку фашистичку“ си има корен. И няма подобна псувня в България, защото тук колаборационисткото правителство на Филов минава за жертва на комунистите.

У нас чувствителността към фашизма и изтреблението е слаба, България преди 9 септември е обявена за рай, Швейцария на Балканите, според сегашните, дето плашат с комунизъм.

Симеонов не може да проумее, че такива снимки и реплики не се прощават на Запад, защото там са патили и помнят. И аз не харесвам вманиачената политкоректност, която ти забранява да си направиш шега. Но тукашното безгрижно отношение към реабилитация на Филов, ген. Луков и т. н. създава комфорт на хора като Симеонов да си говорят така и на неговите да се снимат с нацистки поздрав.

Иван Бакалов, Фейсбук