Ревизоро: В момента е пълно с родолюбци, обичащи камъни, павета, ковчези

Екоминистърът Емил Димитров направи интересно сравнение между политиката и язовирите.

„Политическата обстановка е както в язовирите в България – динамична, бързопроменяща се, понякога изнервяща.

Но все пак аз съм назначен за екоминистър, а не за Нострадамус или врачка.

Някой беше казал, че не е достатъчно да обичаш родината си, а трябва и да работиш за нея. В момента е пълно с родолюбци – хора, които обичат павета, вода, ковчези, камъни. От толкова родолюбци за мен не остана нищо, освен да работя по малко. Занимавам се с текущи задачи, правя баланса на язовирите за следващата година, защото трета-четвърта, а някога и пета година няма валежи“, каза той в ефира на „Нова телевизия“.

„Един язовир ако пет години не се пълни, накрая се изпразва. Един мандат като мине четири години по конституция има избори, и идва следващ мандат. Понякога бързо се точат язовирите, понякога и бързо се пълнят. Може би има нещо общо с политиката. Интересното е, че аз трябва да предвидя за цялата следваща година какво да правим, а в същото време не знам докога ще съм министър. Но следващият човек трябва да има хоризонт пред себе си“, категоричен е Ревизоро.

Той бе попитан и дали знае за отпуснати плажове на Веселин Марешки в замяна на подкрепа за предложената от ГЕРБ нова конституция. „И да е търгувано, както вие се опитвате да го изкарате, не е станало с мое знание. Трябва да питате г-н Марешки.

Такъв въпрос не е поставян в Министерския съвет. И на мен често ми се случва в министерството: „Ако сключите договор с този, да знаете, че той е много лош човек, ако не сключите договор, значи вие сте много лош човек“. Труден е балансът, както при язовирите. Даваш на всички, и накрая този, който е с рибата остава недоволен. Непрекъснато ми се налага да деля 100 на три по 50. Тоест 100 милиона кубика, а от три места искат по 50 да вземат. Режеш от всички, и всички са недоволни“, заяви Димитров.

Източник: Petel.bg