Ромите не били виновни. Български момичета предизвикали конфликта в Асеновград!

Медиите преиначават нещата и изкарват ромите убийци, а конфликтът в Асеновград е предизвикан от две български момичета, които не пожелали момчета роми да им се притекат на помощ.

Такъв прочит на причините за напрежението в Асеновград направи в сутрешния блок на бТВ Илия Илиев, председател на партия ДРОМ.

Трябва да си зададем въпроса защо се е стигнало до този конфликт. Две момичета са паднали във водата в канала и няколко ромчета са отишли да помогнат. Момичетата са има казали – вие ли бе цигани ще ни помагате и са ги обидили неколкократно. Вие медиите също преиначавате нещата. Изкарвате ромите убийци, каза Илия Илиев. Той разказа, че вчера разговарял с над 10 души от махалата и те всички потвърдили, че две момичета са обиждали ромчетата, които са се опитали да им помогнат.

Политиците нямат работа в Асеновград. Този случай не трябва да се политизира. Отиването на Валери Симеонов е абсолютно неправилно. Полицията действа адекватно. Правилно са задържани хората от ромската махала. Полицията има готовност да решава такива проблеми, а не политиците. Полицията трябва да спре също така и футболните агитки, които са свиканали само да пиянстват и провокират, категоричен беше Илиев.

Заедно с него гост в студиото на „Тази сутрин“ бе и проф. Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР. Полицията трябва да има непрестанно присъствие на такива места, където има етническо капсулиране. Виждаме, че в Европа стават атентати на такива места. Не казвам, че тук може да стане атентат, но полицията трябва да има готовност да реагира. Засега полицията се справя много добре, но трябва да има полицейски патрули в такива квартали. Лошото е, че проблемите в тези квартали излизат наяве само, когато има такива сблъсъци, констатира Радулов.

Източник: Епицентър.бг