Росен Миленов: Зад гърба на Борисов се крият олигарсите

КФН носи цялата вина пряко за ощетяването на българските граждани заради отнемането на лиценза на ЗД „Олимпик”.

Финансовата дейност независимо дали е банкова или застрахователна подлежи на лицензиране, както подлежи на специален надзор.

Това заяви в интервю за Фрогнюз бившият служител на ГДБОП и ДАНС Росен Миленов.

Безпочвено е да се говори, че регламентът на ЕС не позволява контрол от наша страна, тъй като дружеството е клон, регистрирано в друга държава членка. Нелепица е също така твърдението, че органът, който осъществява надзор в Кипър, не си е свършил работата.

Надзорът на КФН как да вземе мерки, като зад ЗД „Олимпик” стоят български олигарси. От днес за утре не се става застрахователен агент, собствениците са хора, които и друг път са извършвали застрахователна дейност.

Собственикът на застрахователното дружество е представен като испански гаражен търговец. Той е същото поставено лице както Гинка при опита за закупуване на ЧЕЗ, както и при други апетитни държавни активи като Дипломатическия клуб.

През 2016 г. НС избра сегашния състав на КФН. За него гласуваха управляващата партия ГЕРБ и ДПС. Те поръчват при какви правила тя да работи.

Борисов е най-отговорен за скандала със ЗД „Олимпик”. За един склад да се отвори, се иска разрешение от него, затова той е най-високоплатеният политик за последните години. Зад неговия гръб се крият всички олигарси и де факто той е оперативният мениджър, който разпределя порциите.

Източник: Фрог нюз